Te

Just nu sitter vi, Lin och Eva och pysslar etiketter till tepåsar. Här kommer en bild på hur vi startat så kommer det mer bilder när vi är klara.

Allt möjligt

Ikväll så har jag pysslat lite av allt möjligt. Mycket kul då det blir varierande, det är saker jag ska ge bort så ni får se slutresultatet på lördag eller söndag.


Eva

Kvällens kreativitet

här kommer ett inspirationsinlägg på vad man kan skapa av lite blad och bär!

Jättefint att kunna använda nu till höstens dukningar, och enkelt som få! :)

Just nu!

Vi, lin och Eva har vart ute och tattat.
Vi har pallat rönnbär för att sitta hemma under denna höstkväll och pyssla. Vi höll på att dö på kuppen av kylan som är ute!!!!

Smaskens!

Mmmmm!

Idag fick jag för mig att laga något nytt, och jag ville testa på att göra någon fylld paprika. Jag tog lite utav varje och det blev faktiskt supergott.

Fyllningen:
Quornfärs
Crème fraîche - feta, soltorkade tomater
Keso
Kryddor

Jag blandade ihop det och la det i en tömd paprika. Jag la också en lök och championer i folieknippen. Allt detta i ugnen på 200 grader och ris till.

Väldigt enkelt och smakfullt!

Lin

Planscher

Hann med mer bloggande än vad jag trodde. Jag gillar gamla skolplanscher eller gamla planscher överhuvudtaget.
För ett tag sedan gav sig Lin iväg på ett loppis en bit här ifrån, snäll som hon var köpte hon då med en plansch som visar hur bomull och ull tar sig hela vägen från en blomma eller ett får till att sedan bli kläder.
 
Jag och min sambo samlade på oss gamla tidningar med reklam i, av det så ville vi sedan göra en egen tavla. Min sambo tog tag i detta pyssel en kväll och resultatet kommer här
 
 
Planschen som Lin köpte med, den hänger just nu i vår hall
 
 
 
 
 
Planschen som sambon gjort
 
 
 
 
Eva
 

Just nu

Målar jag återigen på min syväska, har haft en lite paus med detta projekt. Men nu är det dags att fortsätta


Eva

Presentpåsar

Passar på att blogga en del nu, då helgen är fullbokad. Min kollega Lin är på semester så då får jag styra upp här.
Här har jag pysslat presentpåsar till olika tillfällen.
 
 
Påsk tema
 
Födelsedag
 
Om jag minns rätt så var det här en påse till julen
 
Eva
 

Skor

Hittade för längesedan en bild på en sko gjord av papper, tyckte den var söt så var tvungen att prova det själv.
 
 
I snöret satte jag en etikett och så limmade jag fast skon på julklapparna till syskonbarnen
 
 
 
Eva

Bra att ha!

Jag har länge behövt att ha en liten kudde att ha under min armbåge. Och idag blev dagen då jag tog tag i att sy den!

Lin

Lamp-renovering!

Lampan jag har i mitt stora rum i lägenheten är en hemmapysslad lampa. Jag köpte skärmen för 30 kronor, rena kapet tyckte jag! Planen var att ta bort tyget och renovera upp den. Jag slipade också bort gammal färg och limmrester, sedan målade jag den vit.

Det roliga med lampan och dens stilrenhet, är att man kan piffa till den på många sätt. Och just nu har jag kristalldroppar hängandes i den :)

Lin

Hos Maddi i Göteborg

Gillar verkligen Göteborg och vara hos Maddi. Idag handlade jag lite höstblommor till Maddi, det var små gulliga ljung som var i en liten gullig lerkruka. Köpte även med hem till mig själv. Det är mysigt här hos Maddi och Petra, dem har många små pysslade detaljer som jag gillar och så har dem en del gamla saker som är så fina.
 
Här kommer lite bilder från deras hem:
 
Blommorna står på ett fint slagbord, mysigt vart det
 

En gullig O´boy burk som dem pysslat
 

Lyxfrukost som Maddo bjöd på imorse, musli som Petra har gjort = riktigt gooood. För mig är det att pyssla
 

En lykta som ger ett fint sken i hallen
 

Mysigt har vi det här i Göteborg
 
Eva

Fäääärdigpysslade små användbara askar!

Denna måndagskväll ägnade jag till att Pyssla ännu en ask, som så många kvällar förr! Jag gjorde en till samma "serie" och jag tror jag nöjer mig med dessa fyra nu. Det roliga är att det är gamla tomma burkar jag skrapat ihop, allt i från tèaskar till ICAs egna handtvålsförpackning!

Superlätt att göra. Du målar bara av alla sidor på asken/burken och sedan klistrar på. Jag har även dekorerat dom lite med knappar. Man kan ju göra hur mycket som helst med dem, bara man låter fantasin flöda! Och ett hett tips är att lyssna på bra och glad musik som hjälper inspirationen att komma fram! :)

Lin

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3889800/images/2012/pic_50577f37e087c35b02b4e135.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3889800/images/2012/pic_50577f4c9606ee6d75db5c68.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3889800/images/2012/pic_50577f72ddf2b31563000777.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3889800/images/2012/pic_50577f749606ee6d647b2b29.jpg" class="image">

Sep. 17, 2012

Jag tänkte visa er ett enkelt sätt att fixa till panelgardiner till något nytt. I mitt "flickrum" hade jag längder i båda mina fönster som jag verkligen tyckte om, och fortfarande tycker är fina. Men när mina föräldrar nu flyttat in i nya huset så passade det inte att ha den sortens gardiner till mitt nya sovrum. Då gjorde vi så att vi sydde ihop gardinernas långsidor med varandra, och klippte sedan den ihopsydda gardinen till kortare modell. Sedan rullade vi upp gardinen som en hissgardins modell och knöt band runt som håller upp "rullen". För att få bort känslan att gardinen är ihopsydd i mitten har vi på ett enkelt sätt hängt på en fin detaljerad kedja, med fjärilar på. Och vipps så har man en ny gardin!

Lin

Fortsättning på skafferiet

Nu har det hänt en hel del på skafferiet sen sist, utsidan är i stort sett klar, det som fattas är listen ner till.
Det som har hänt sen sist är att den har fått ett tak, elen är dragen, lampor, taklist ut och invändigt, blivit målad, tapetserat på sidorna och fått en dörr. Man tänker sig att det går ganska snabbt att göra ett mindre skafferi, men det är som att göra allt man gör i ett rum fast i mindre format. Så allt tar sin tid.
 
 

 
 

 
 

Såhär såg det ut i förmiddags innan jag åkte iväg en sväng och när jag kom hem såg det ut såhär....
 

Det hann att hända mycket under den tiden jag var borta
 

Vi är verkligen super nöjda med resultatet, fönstret som är på dörren är likadant som vi har på våra köksluckor
 
Eva
 
 
 

Hösten

Hösten har verkligen levererat med sitt väder. Så idag har jag höstpysslat i trädgården. Handlade blommor och gjorde hjärtan av rönnbär.
 
På framsidan av huset
 

Baksidan i trädgården, jag började såhär men sen ville jag pyssla lite till och då vart det så här
 

Detta fick bli slutresultatet, om jag inte ändrar mig igen
 

Hjärtat som jag gjorde av rönnbär, tycker det är kul att pyssla med saker som du finner i naturen, det ger en verklighets känsla
 

Eva
 
 

Gå bort presenter

Det är kul att pyssla på färdiga askar, här har jag bara satt på papper på en after eight ask och dekorerat den lite.
Blir lite roligare att ge bort den då + att den som får den kan använda om förpackningen igen om den handlar en ny. Har inte provat än själv, men har sett andra gjort om paradis och aladin askar, så det får jag testa nästa gång. 
 
 
Eva
 

Kortbomb!

Lite gamla kort vi gjort
 
Ett kort som jag pysslade till min brors son när han föddes Eva
 
 

Ett grattiskort Eva
 
 
Bröllopskort Lin och Eva
 

Dopkort gjort av lin
 

Födelsedagskort gjort av lin
 

Framsidan på ett bröllopskort jag fick beställning på

Insidan Lin
 
 
 
 

Sep. 12, 2012

Jag tänkte visa ett par bilder på en väska jag virkar till min systerdotter som hon ska få när hon fyller år. Jag virkar vanliga mormorsrutor i ett flerfärgat bomullsgarn. Jag tycker det är enkelt att använda ett sånt garn som skiftar färg så behöver jag inte själv byta! Jag har större rutor till själva väskan och mindre rutor som axelband. Jag håller just nu på att sy ihop rutorna till rätt form, och sedan ska jag sy ett innertyg så väskan blir fodrad!

Lin

 

Renovering hallen

Jag hade utlovat att bilderna skulle komma upp igår på hur hallen vart. Men det dök upp lite annat så hann tyvärr inte med det. Dagen igår kunde ha börjat bättre, när min bror med familj och min lillasyster med familj kommer så visar vi dem tapeterna. Det dröjer en liten stund och min bror frågar om det är alla rullar vi har. När vi svarar ja, så ser jag på hans ansiktsuttryck att det inte är bra. Vi har köpt för lite tapet! Eftersom det är 4 veckor sen vi handlade tapeterna så är chansen liten att dem har kvar tapetrullar med samma trycknummer i Karlstad. Jag ringer och mycket riktigt har dem inga kvar med det numret. Men eftersom bror och lillasysters sambo är proffs så styr dem upp det hela, så att vi kan tapetsera med likadan tapet men utan samma trycknummer. Så jag åker ner till Kristinehamns färg och tapet butik för att se om dem har vår tapet hemma eller om det är en beställningsvara. Det är såklart en beställningsvara! Så tyvärr är inte hela tapetseringen färdig, det är lite kvar men det ska jag och sambon försöka styra upp.
 
Vi har valt två olika tapeter, det är en med text på och en som är väldigt neutrall, vi ville att det skulle passa ihop med köket, så att det inte blir en chock varje gång man byter rum.
 
Men lägger upp några bilder på hur tapeterna ser ut, så kommer det bättre helhetsbilder när allt är klart.
 
Det var super svårt att ta bilder, detta kort är utan blixt. Kanske inte helt rättvist men nästan. Det är två våder med text så på kanterna om texterna så ser ni vår andra tapet.
 
 

Både jag och Sambon gillar detaljer, som ex den här strömbrytaren. Även runt om den här ser ni tapeten utan text.
 

Ett kort med blixt på bara texttapeten
 
Eva
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Renovering av skafferi och hall

Jag skrev igår att det var idag som det skulle tapetseras, men jag trodde det var fredag igår. Så det är imorgon dem kommer. Vi har kommit en bit till på skafferiet så tänkte visa det och hur hallen ser ut just nu, så lägger jag ut efterbilder imorgon.
 

Panelen är nu på
Bilden är tagen från köket
 
Bilden är tagen från ytterdörren
 
Jag försöker att ge er en bild på hur husets planlösningen ser ut. Men det är inte så lätt att beslriva, så hojta om ni vill veta mer eller inte förstår hur jag menar.
 
Eva

Bröllopskort och konservburkar

I sommras skulle jag på ett bröllop och ville förstås ha ett pysslat kort med mig.
Då Lin är en jäkel på att måla så fick hon göra mallarna! Vi har gjort ett liknande kort förut men då fick jag Lin att göra i stort sett hela kortet.
 
Burken är en konservburk som jag satt papper på och även den ska jag ha i pysselrummet. Jag har samla på mig massa saker till pysselrummet så snart måste vi sätta igång med renoveringen. Men tror att det kanske blir sovrummet före. Imorgon kommer min bror och min lillasysters kille hit och tapetserar hallen, ska bli så skönt att det blir färdigt! Så troligtvis får ni se bilder på det imorgon.

 
 
 
Här kommer en suddig bild på bröllopskortet och burken.
 
 
Eva

Band

Har varit så trött på alla band som man får liggandes i en stor hög. Även om man rullar dem fint, så vill dem aldrig stanna så!

Men sen hittade jag en "bandhållare" på ett loppis för ett tag sen, jag vart kär och men den var inte till salu. Den var gammal och handgjord. Men nu så har jag hittat en på panduro. Blev super nöjd med den.

Jag har även hittat en fiffig burk för att ha snöre i.

 

 

 

 

Eva

Gäst

Tänkte bjuda er på ett pyssel som varken jag eller Lin har gjort : ). Det är en vän som gjort det, super fint tycker jag.


Eva

Loppisfynd och Garn

God kväll
 
Har precis kommit hem från min lilla syster, vi pysslade ett collage till hennes sons förskola. Kan dock inte lägga upp bilder för det var andra barn med på korten och deras föräldrar vill inte ha bilder på dem på internet. Men vi vart nöjda med resultatet. Det är extra kul att pyssla åt andra.
 
Jag hittade en trälåda på loppis för ett tag sedan, den målade jag vit och lät locket vara kvar som jag köpte den.
Har dille på trälådor just nu, samlar på mig till pysselrummet. Den lådan som jag fyndade ska jag ha garn i, det är så fint med olika färger, så man kan nästan ha det bara som dekoration tycker jag.
 
Här kommer några bilder!
 
 
 
 
Det bruna som sticker ut är en halsduk till min storasysters son. Det är min första klara stickning
 
Sov Gott
 
Eva

Renovering

Eftersom vårt hus har varit ett tvålägenhetshus innan, så har vi jobbat mycket med att man ska få bort den känslan. Ett exempel på det är, att när man gick upp för trappan så var det en dörr in till den dåvarande andra lägenheten. Så vi bestämde oss för att öppna upp, vi tog bort dörren och även en stor del av väggen. Så att det vart kvar som ett "räcke" bara, den minsta höjden att ha på ett "räcke" är 110 cm om jag inte missminner mig helt, det beror på att trappan är "bakom" den.
 
 
Årtalet står för när huset är byggt, en roligt idé från min sambos sida 

Innan så var det alltså en dörr på vänster sida om "räcket" och så var det vägg hela vägen upp över "räcket" förut. Vi vart super nöjda med resultatet då det öppnade upp mycket mer och gav en känsla av att det alltid vart så.
 
Ha en bra dag
 
Eva
 

Födelsedagskort

Det är alltid kul att göra personliga kort och ge tillsammans med en present. Det är extra kul att göra till barn, tycker jag.
Två av mina syskonbarn har fyllt år, så pysslade dem var sitt kort.
 
 
Snus är ett måste att ha när man pysslar
 

Eva

Sylåda/virkning

Hej!
 
Jag började ett projekt för en vecka sedan, jag skulle inreda en väska med sybehör i. Fick idén från tidningen 101 ideér, tycker dem har många rolig pyssel i olika former man kan göra.
Mitt första lilla projekt i projektet vart att virka en nål - etui, jag har aldrig virkat tidigare men tänkte att det inte kan vara så svårt att virka rakt. Lättare sagt än gjort och det vart inte alls bra, olika längder vart det. Men försökte rädda upp det hela med att sätta filt på sidorna så att man inte ser att längderna är så olika. Dock vart jag inte helt nöjd ändå och har redan börjat på en ny. Men här kommer några bilder på hur den vart, den är inte riktigt färdig än det ska sys på en knapp och ett "band". Lägger även upp bilder på väskan som ska inredas, har börjat grundmåla den. Men det här projeketet kommer nog ta ett tag, håller på med en del andra pyssel samtidigt.
 
 
 
 
 
 
Tyget som ska vara inne i väskan
 

Fortsättning följer! 
 
Eva
 
 
 

Stck och hej, leverpastej!

Jag stickade för första gången när jag var liten. I mellanstadiet skulle alla sticka något på syslöjden ni vet. Min träslöjdslärare hade du snickrat ihop en slags "Quick knit" och jag stickade ihop någon slags mask. Jag tyckte inte alls det var roligt och förstod inte riktigt hur man egentligen skulle göra. Nu tio år efteråt vet jag inte vad jag skulle ersätta vardagskvällarna med om jag inte fick sticka (eller virka som ni vet att jag också sysslar med en del!). Jag använder mig nu utav mer äkta Quick knit i från panduro, olika modeller beroende på vad det är jag stickar. Under den senaste tiden har jag fått ihop många halsdukar i olika färger och former. Igår jag jag mig på ett nytt projekt, att sticka sockor. Det var lite mer avancerat men ändå lättare än tänkt. Bilder på dom laddar jag upp när dom är färdiga!

Jag kommer vara borta från bloggen under en vecka då jag åker till Turkiet. Semester från mitt pysslande som jag säger. Det kan vara skönt för ryggen att vila, och jag kommer att komma hem med helt galet mycket pysseltrixar-sug!

Lin

pysseltrixarna.blogg.se

Virka, Klistra, Scrapbooking, Måla, Garn, Kort, Burkar, Sticka, Ljus, Askar, Blommor, Sy, Tidningar, Knappar, Papper, Sax, Foton, Skärmaskin, Stansa, Mormorsruta, Väska, Lera, Trälåda, Klädnypor, Gammalt till nytt, Spets, Skissa, Inredning, Loppis, Påsar, Band, Pärlor, Lampa, Glitter, Ljuslyktor, Tändsticksaskar, Halsdukar, Böcker, Album, Tapeter, Möbler, Renovering

RSS 2.0