Pyssel och julkalender tittande

Jag och Lin håller på och kollar på första säsongen av mysteriet på Greveholm. Samtidigt så pysslar jag med julkort och Lin gör hemligheter : )
Just nu känns det som att vi uppdaterar mycket om samma saker, men det beror väl på att julen börjar närma sig!


J U L

I kväll har jag blandat ihop tapetklister och rivit pappersbitar ur en gammal notbok. Detta har jag då klistrat fast på träbokstäver som jag köpt på panduro. Bokstäverna är J U L. Jag får uppdatera senare med en bild när dom är klara och har fått sin platts bland julpyntet.

Lin

En liten hög med julkort

Det blir en hel del uppdateringar om julkort nu, men det börjar ju närma sig juletid!

Här är ett par kort som jag fixat fram de senaste dagarna :)

Lin

Helgen

Helgen tillbringade jag "hemma" i Örebro. En super mysig helg med massa kvalitets tid med familjen. Så några av familjen passade på att baka julgodis och självklart var några av syskonbarnen med. Det vart lyckat och väldigt gott.
 
Tog en bild i efterhand bara för att kunna visa vad vi gjorde, men det ser inte mycket ut för världen. Men de blev en hel del.
 
 
 
 
 
Eva
 
 

Fortsättning på julkorts pysselet

Igår så hade som sagt jag och Lin en pyssel kväll där vi gjorde julkort och kolla på Pelle Svanslös.

Här kommer några resultat från gårdagen som jag hann klart med, Lin kanske kommer med en uppdatering här hon med ; ).
 
 
 
 
 
 
 
 
Eva
 
 
 
 

Vi fixar

Fortsätter på samma spår som innan - jul! Vi, Eva och lin sitter och trixar ihop julkort och tittar på Pelle Svanslös, den gamla julkalendern. Mys!

Just nu!

Sitter jag med ett par vänner och pysslar julkort!
Stämningen inför jul är på topp :)

Lin

Ljusstöpning

Varje år så försöker några ur min familj att göra till tradition att stöpa ljus. Några av oss har hunnit med 2 eller 3 år, men nu dem 2 senaste åren så har vi inte fått till det. Förra året var det inget datum som passade om jag minns rätt och i år vart det fullbokat på en gång så vi hann inte få någon plats.
Det är så himla mysigt att stöpa ljus, doften och den goda jul frukosten man får är så god.
 
Men här kommer ett resultat från ett annan år, gjorde även mer ljus och ljuskronor men har inte bild på det. 
 
 
 
 
Eva

Dopklänningar

Ikväll har jag pysslat 4 st dopklänningar. Min storasyster bad mig göra ett dopkort åt henne, så passade på att göra några fler så man kan ha hemma och bara ta fram när det behövs. Det är alltid skönt att ha ett förråd, jag skriver inte i dem nu, så man kan fortfarande göra dem personliga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har inte bestämt mig för om det ska vara en rosett eller banden bara ska få hänga, det är därför banden fortfarande är så långa
 
 
 
 
 
Eva
 

Sorry

för dålig uppdatering! Jag har varit borta i två veckor och sen när jag kom tillbaka hem har jag inte riktigt haft tid/ork att blogga. Men idag kommer det hända grejer.
 
Tänkte visa en gammal bild från förra årets julpyssel. Jag pysslade en hel del tändsticksaskar, som jag sedan la lite överallt i huset. Ett enkelt och roligt pyssel.
 
En suddig bild, men har ingen annan
 
 
 
Eva

Pärlade brickor

Resultatet blev brickor till min kult-ljusstake.
Jag har haft svårt att hitta brickor i affärerna som jag velat ha.


Jag mätte ut storleken och pärlade på en vanlig pärlplatta. Men ett tips jag har för att slippa böjd och smält platta av strykandet, är att när du pärlat klart så sätter du maskeringstejp över pärlorna. Sedan vänder du upp och ner på plattan och tar bort den. Sedan kan du stryka som vanligt med ett bakplåtspapper emellan. :)

Lin

pysseltrixarna.blogg.se

Virka, Klistra, Scrapbooking, Måla, Garn, Kort, Burkar, Sticka, Ljus, Askar, Blommor, Sy, Tidningar, Knappar, Papper, Sax, Foton, Skärmaskin, Stansa, Mormorsruta, Väska, Lera, Trälåda, Klädnypor, Gammalt till nytt, Spets, Skissa, Inredning, Loppis, Påsar, Band, Pärlor, Lampa, Glitter, Ljuslyktor, Tändsticksaskar, Halsdukar, Böcker, Album, Tapeter, Möbler, Renovering

RSS 2.0