Just nu!

Så pärlar jag för fullt!
När de är klara så visar jag resultatet :)

Lin

Fjärilar och fyrklöver

När jag var på Malta fastnade jag för en dekorations-slinga, kanske jag kan kalla den. Då var Eva så snäll och köpte den till mig som födelsedagspressent. Sen dess har den fått hängt och prytt mitt kök. Det är fyra sydda och vadderade fjärilar som hänger i ett sidenband. Så himla fin!

Sen har mina tankar vart att göra liknande slingor i andra motiv som jag kan göra personliga och ge bort, till exempel i julklapp.

Jag gav mig på ett försök och sydde en slinga med fyrklöver. Det var lite knutigare än vad jag trodde, men det ordnade upp sig och jag är helt okej nöjd med den.

Nästa plan är att göra en till min systers son, och sy i olika fordon tror jag :)

Lin

Pumpan

Idag har jag handlat en liten pumpa för att piffa till höstkänslan här hemma.

Blev fint när jag ställde den på min äppellåda som jag förvarar värmeljus i. Det syns lite dåligt på bilden men i lådan har jag hängt upp två glasänglar och sedan har jag en batteridriven ljusslinga som jag virat in runt brädorna.
Ni kan tänka bort den vissna murgrönan!

Lin

Oct. 23, 2012

Förra veckan var jag nere till pysselaffären här i Kristinehamn och handlade julpapper. Mazzarin, som affären heter la upp på Facebook att första julgrejjerna för i år hade kommit och jag var bara tvungen att springa dit.
Jag köpte också "kon"-formade tändsticksaskar som jag ska pyssla juliga. Annars brukar vanliga tändsticksförpackningarna gå åt rätt hårt under detta halvår hos mig.

Det ska börjas i tid!
Lin

Stone-face ;)

Jag har målat nya stenar men vart dålig på att lägga ut det.

Jag målade två "babushka" damer som vart rätt söta.


Har ni något förslag på vad man kan måla på stenar? :)

Lin

Sovrummet

Nu har vi börjat att renovera sovrummet. Dumt nog så har jag glömt att tagit bilder på hur det såg ut allra först. Vi har tidigare haft sovrummet nere, men nu så kommer sovrummet bli på övervåningen. Det som har hänt hittills är att vi slagit bort några mindre väggar och tagit bort det gamla golvet. Så igår köpte vi tak, så det har sambon påbörjat ikväll.
 
 
Hur vårt sovrum ser ut idag
 
 
 
 
Här kommer bilder på det som ska bli vårt sovrum
 
 
 
Det var här vi tidigare hade en inbyggd garderob, det ska nog bli en garderob där igen. Men den som stod där var inte så fin.
 
 
 
Eva
 
 
 

Färdiga glasburkar made by lini

För ett bra tag sen gjorde jag fint på glasbrukar till köket där jag har lite smått och gott i. Väldigt praktisk förvarning, plus att det är fint att ha framme synligt tycker jag. I alla fall så köpte jag spettsband idag och gjorde då klart det allra sista på dem!

Och här är resultaten:

Höstens härligheter!

Äntligen är det officiellt godkänt att höstpyssla, vilket jag har väntat på att få göra nästan under hela sommaren!

Kastanjer tycker jag är sååå himla fint att ha hemma i inredningen ock såklart under hösten då. Jag passade på att plocka med mig så mycket jag fick platts med när jag såg årets första som trillat ner från träden. De fick pryda en burk som jag ställt upp locket på och har som någon slags ljuslyckta. Supermysigt! Runt om har jag en stor kotte, ett moss-hjärta videung från sommarens skörd och sen ljuslycktor som jag gjutit i cement, tror jag det var?!
Det är så kul att ta vara på saker ute i naturen och göra något fint utav det. Inte bara köpa hela tiden.

Ett varmt välkomnande hoppas jag att detta ger i min hall!

Lin

Min hylla

Ååååh! För ett tag sen så tog jag äntligen steget i att sätta upp min kökshylla. Jag har haft hyllan bara stått väldigt länge och samlat damm, just för att jag verkligen hatar att göra hål i väggar. Jag fick hjälp av Erik att få upp den och jag blev supernöjd.
Jag har ju väldigt öppen planlösning i min lägenhet så denna hylla fick köket att bli till mer ett kök och inte känslan att jag har köksbordet i vardagsrummet.

Jag prydde ganska snart hyllan med lite fina burkar och min fina våg såklart!

Lin

Skrivbok

Idag har jag pysslat med att "klä" en skrivbok som jag ska ha i mitt arbete på BOJ. Det kommer att bli mycket roligare att skriva i den nu. Har dock inte bestämt mig för om den är helt färdig eller inte. Får känna på saken!
 
 
Funderar ev på att sätta dit några knappar
 
 
 
 
 
Eva

Stenar som ugglar

Här ska jag visa på ett par stenar jag målade igår kväll. Jag fick inspiration ur en annan blogg. Jag målade tre ugglor som hör ihop till varandra. Jättefina tycker jag själv och rikligt enkla att göra. Jag ska fortsätta på stentemat och införa det idag på fritids, där jag jobbar!

Hitta stenar i olika former, använd akrylfärg och låt fantasin komma fram!

Lin

Rensning

Idag har det varit rensning på schemat, så skönt att få göra sig av med saker eller skänka dem vidare till andra som behöver dem. Passade även på att rensa bland mitt pyssel, så saker jag har mycket av eller saker som jag tröttnat på ska gå till det skyddande boendet där jag jobbar ideellt. Hittade faktiskt en hel del, pysslet kommer att uppskattas där. Dålig uppdatering idag om pyssel, får skärpa oss till imorgon.
 
 
Sov gott
 
Eva

Fönsterfix

Fick ett ryck nu på kvällen och ville göra om i ett fönster vi har i trappen på väg upp till övervåningen. Kan tänka mig att det kommer hinnas ändras om fler gånger innan jul. Ska bland annat köpa en Maileg tomte, har en stor men vill ha en i mindre format som kan sitta i fönstret.
 
 
Passade även på att ställa en lykta i trappen 
Kortet är ganska mörkt men ville inte ta med blixt och förstöra stämningen. Men till vänster är det en Maileg kanin, sen är det ett "ljus" det går på batteri så himla smidigt då vi inte kan ha för höga ljus i det här fönstret + att vi inte har något eluttag i närheten. Efter det är det ett hjärta, två värmeljus i zink ljushållare och sist är det två små flaskor med plastkvistar i.
 
 
 
Eva

Resultatet av höst pysslandet

Nu kommer resultaten från förmiddagens pyssel. Jag gjorde en krans och Cline gjorde sin balkong höst fin.
 
Hängde kransen på trappräcket så länge, men sen när sambon kom hem så vart den uppspikad på dörren
 
 
 
 
Clines Balkong
 
 
 
 
 
Super fint hade Cline gjort, hon är riktigt kreativ tycker jag.
 
 
Eva
 
 

Just nu

Idag så åkte jag och min vän Cline ut till bl.a skogen och hämtade kottar och grankvistar till en krans jag ska göra. Vi var även till en blomsterhandel och till några fler butiker.
 
Så nu är projektet på gång
 
 
 
Eva
 
 

Shopping

Länge har jag letat efter 3 runda burkar som sitter ihop men man kan lossa dem en och en. Lite svårt att förklara, men några av er kanske vet. Man hittar dem oftast på loppis för en dyrare peng. Men så idag när jag var på en av min favorit butiker i Kristinehamn så hittar jag liknande burkar, fast dem är fyrkantiga och i nyskick. Men jag vart kär i dem på en gång och köpte med dem hem.
 
 
 
 
 

Sen passade jag även på att handla med plast "blommor", jag tycker att det blir en så fin detalj på ex ett paket. Men av kvistarna ska jag nog spara och ha i en vas här hemma.
 
 
Eva
 
 
 

Stickning

Är inne i en fas där jag vill sticka massa. Jag har stickat färdigt en halsduk till min systerson, den har jag tyvärr ingen bild på. Sen har jag stickat en halsduk till min sambo, en liten buff till min brorson och så är ja färdig med en liten buff till min systerdotter och håller även på med en till åt min systerdotter. Efter jag är klar med den till min systerdotter så ska jag göra en buff till åt min lillasysters son.
Sen vet jag inte vad jag ska sticka, men man kan väl aldrig ha för många buffar eller halsdukar ; )?
 
 
 
 
 
 
 
Eva
 

Körvbörka!

Jag gillar att samla på mig det mesta man kan pyssla med och för ett tag sedan när jag var hemma hos mina föräldrar passade jag på att ta deras stora Sibylla konservburk. Istället för att klä den med papper som jag brukar klär jag nu in den i färgad tejp!
Nu återstår det att vänta på den bruna tejpen dom jag har beställt från panduro, så att jag kan göra klart denna söting!

Lin

En ny till "samlingen"

Jag är lite rastlös när jag är hemma och är sjuk. Jag har vart krasslig i en vecka nu så jag behövde göra något.

Jag fick ett ryck och målade en tavla, med en fjäril på. Jag kan aldrig hålla mig enligt en plan riktigt. Jag skulle ha målat en ljus fjäril och sedan skriva rakt över den, men det blev lite mörk för det. Istället blev texten runt om tavlan i stället. Kanske bättre än tänkt!

Jag har en serie med tavlor som är i denna stilen. Grå, motiv och johnossi-texter. Dom är lätta att måla och roliga :)

Lin

Loppisfynd och Pumpor

Förra helgen var jag och sambon på en liten loppisturne, tyvärr hittade vi inte så mycket. Men vi hittade i alla fall ett skrivbord, som jag nu har kommit på att ja vill ha utomhus med massa blommor på och att jag planterar i lådorna så kan det växa ut från dem med. Ska bli ett roligt projekt, måste måla skrivbordet först så den pallar att vara ute.  Sen hittade jag även små söta pumpor som jag ev kommer att pryda skrivbordet med.
 
 
90:- då var det bara att slå till tyckte vi
 
Söta pumporna
 
 

Nya papper

Handlade nya papper i lördags på Mazzarin, så himla söta. Gillade verkligen stilen och temat på dem! Frågan är bara vad jag ska hitta på med dem?!
 
 
 
 
Pappret påminner om ett pyssel jag gör. Det är små kort, som jag sätter ex bokstaven A på och sen hittar på något som börjar på A att ha på samma kort. Det kommer komma bilder på det, fast tror det blir först när jag är klar med alla.
 
 
Eva
 
 
 

Inslagning

Jag hade lite bråttom när jag skulle slå in väskan. Men jag slog in den nästan bara fyrkantigt och sedan tejpade jag fast en remsa av inslagningspappret som ett axelband. Och vipps så blev det en väska av inslagningen också!
Men som sagt, denna är ändå rätt slarvigt gjord.
Jag tejpade också på födelsekortet på presenten :)

Lin

Resultatet!!!!

Nu är äntligen, vill jag nästan säga så är mormor-ruts-väskan klar! Den hann lagom bli färdig till tjejens födelsedag.

Jag är nöjd med resultatet. Jag tyckte verkligen den blev riktigt fin, och det är nog inte den första och sista jag gör!

Jag bloggade tidigare också om att jag försökte mig på att lära mig att virka "vanligt" eller vad man nu kallar det. Då visade jag också resultatet av en liten börs jag fick ihop. Nu har jag fixat klart den med ett flätat spänne och med en rar knapp jag rotat fram ur min enorma knappsamling. Börsen i alla fall, fick följa med som present i väskan med ett biokort i sig.

Det ska bli en rolig present att ge bort!

Lin

Målning

Här om dagen så målade jag syväskan vit en gång till, så idag kunde jag börja måla turkost. Nu ska den få torka innan det är dags för en omgång till.

Eva

Tepåse

Missade att lägga ut en tepåse sist, så den kommer här. Imorgon ska det bli bättre uppdatering.
Ibland känns det som att det blir lite rörigt här på bloggen, exempel om vi visar ett påbörjat projekt och sen får ni inte se slutresultatet först om en vecka senare eller om det blir flera uppdateringar om en grej. Men då kan man kolla under kategorier, ett tips bara
 
 
Eva
 
 

Tyg

Håller som ni vet på med min syväska, jag har inte kommit så långt. Har grund målat den två gånger och fixat träbitar som ska vara i. Men jag har inte riktigt känt att det prickiga tyget har varit rätt, kanske det är därför det inte känts så kul att fortsätta med den. Men i helgen så handlat jag nytt tyg till den, så nu ikväll ska jag fortsätta. Nu känns det roligare.
 
 
Tyget är från Panduro
 
 
Eva
 
 

Presentpapper

Handlade även på mig lite presentpapper, tycker att det är så kul att slå in paket och julklappar. Förra året gick jag och en kompis på en "kurs" där man fick tips på hur man slår in fina julklappar. Jag hoppas även att det kommer ett sånt tillfälle i år igen, super mysigt var det. Kursen gick vi oss www.mazzarin.se
 
 
 
Pappret med fåglarna är ifrån Panduro och dem andra enkelfärgade köpte jag på rusta för 5:- rullen
 
Eva

Pyssel

Inhandlade lite nytt pyssel i helgen, Panduro hade 25% på alla varor så då får man passa på. Jag köpte papperstejp (tror att det heter så), låtsas frimärken och lite mer. Var till en början ganska skeptiskt till papperstejp men då vi provade det på en tepåse och vart nöjd med resultatet så köpte jag på mig några rullar.
 
 
Färgglada färger
 
Låtsas frimärkena
 
 
Eva
 
 

Mormorsväskan

Jag har knåpat och knåpat på väsk-projektet till min systerdotter som jag har visat bilder på innan! Alla mormorsrutor har vart klara ett bra tag nu, och det som har tagit tid har vart att sy ihop dem med varandra till de olika delar som behövs för att få ihop en väska. De sista rutorna fick jag ihop igår när jag hade syjunta med min vän.

Idag stod alltså innertyget på listan, att ta tag i. Det som verkar så enkelt i tanken kan ack vara så svårt att utföra. Okej, inte riktigt svårt, men klurigt må jag säga! Och min symaskin gillade inte alls att sy i fyra lager tyg, mina nålar orkade heller inte riktigt med och böjdes gärna sönder. Trots att jag inte hade alla odds med mig fick jag tillslut ihop "innerväskan".

Det som återstår nu är att sy ihop alla delar till väskan och sedan fästa innertyget. Och just ja, slå in det i ett riktigt fint paket till sju åringen!

Lin

"Byrå"

För ett tag sedan köpte jag en "byrå" på loppis, det är inte en byrå men vet inte vad dem kallas. Tanken var att den skulle målas vit och vi skulle ha den i badrummet. Den är öppen med några små hyllplan i, så jag tänkte att det skulle vara fint att ha handdukar och andra badrums tillbehör där i. Men sen kom min sambo med en strålande ide. Vi har länge tänkt och klurat på att försöka få till mer bänkskive utrymme i köket. Vi har haft många olika ideer, men inget som har känts 100 % rätt. Men då kommer sambon med förslaget att vi ska ta "byrån" som var tänkt till badrummet och ha i köket istället men lägga en bänkskiva på den. Så det har han pysslat med i helgen under tiden jag var på kräftskiva och är sjuk!
 
Så här vart resultatet:
 
 
 
 
 
Jag gillar att han inte målade dem små hyllplanen vita, för nu passar dem bra ihop med bänskskivan
 
Eva
 
 

Skafferiet

Nu är det färdigt och vi är super nöjda med slutresultatet. Vi har inte hunnit att flyttat in alla varor än så det är lite tomt. Jag har under tiden vi byggt skafferiet samlat på mig lite burkar som ska få fyllas upp med olika varor.
 
 
 
Konsolerna har min sambo gjort, det kostar från ca 79:- och uppåt dem vi ville ha. Eftersom vi behövde 16 st skulle det bli ganska mycket pengar. Så då gjorde han egna istället. Mycket billigare och så kunde vi designa dem själva hur dem skulle se ut.
 
 
Eva
 
 
 

Goodiebags

I helgen så hade jag kräftskiva med mina vänner, tyvärr kunde inte alla komma. Så det jag hållit på att pysslat med dem senaste dagarna är goodiebags. Lin har också varit med och pysslat alla påsarna som teet låg i.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här var alla påsar som teet låg i, jag har inte tagit kort på allt jag hade i dem men man ser lite utav det på sista bilderna. I inlägget allt möjligt ser ni bättre av det som var i, Lin hjälpte även till att göra våra visitkort.
 
Eva
 

pysseltrixarna.blogg.se

Virka, Klistra, Scrapbooking, Måla, Garn, Kort, Burkar, Sticka, Ljus, Askar, Blommor, Sy, Tidningar, Knappar, Papper, Sax, Foton, Skärmaskin, Stansa, Mormorsruta, Väska, Lera, Trälåda, Klädnypor, Gammalt till nytt, Spets, Skissa, Inredning, Loppis, Påsar, Band, Pärlor, Lampa, Glitter, Ljuslyktor, Tändsticksaskar, Halsdukar, Böcker, Album, Tapeter, Möbler, Renovering

RSS 2.0